Łysy napisał:
Przeglądnąłem właśnie nową kolekcję butów i zauważyłem , że większość firm w górnych półkach zaczęła stosować rzeczonego (Boostera) w postaci Camlocka .
Źródło
Chyba jednak nie sprowadzał bym tych 2 rzeczy do jednej - ten elastomer to jednak chyba istotna różnica, ...inaczej przestał bym wierzyć w sens tego : ) Tzn. trzymanie to jedno a dynamiczna praca to drugie.
Ale bardziej chciałem się czymś podzielić - znalazłem kiedyś ciekawe miejsce w necie, a teraz akurat opinie na ten temat. Wydaje się że od profi gości, przynajmniej teoretycznie : )
www.facebook.com/Alpine.Ski.Racing.Coach...osts/220506594745139
Tymczasem tylko link, sorry - jest po angielsku - może w wolnej chwili przetłumaczę jakieś co ciekawsze opinie.
Parę z góry - więcej mi się nie chce teraz
#
Tomáš Hančar - pasek Booster jest jedną z najlepszych rzeczy, które mi się przydarzyły w nartach. Gorąco polecam.
#
Colin Martin - Dla mnie i mnóstwa moich klientów to działa, buty mają bardziej progresywny flex i znacznie lepsze "odbicie" (rebound w org.)
#
Tom Hamilton - Kocham je, i mam przy każdej parze butów, które mam. Sprzedałem również dużo klientom, którzy się ścigają lub jeżdżą ostro, daje butom bardziej progresywny flex.
#
Hal Melanson - Używam pasków Booster przez wiele lat! Uwielbiam dodatkowe napięcie z przodu. Znacznie lepsze naciągnięcie i odbicie.
#
Sam Collins - Świetne urządzenie, rekompensuje słabe dopasowanie buta
#
Alpine Ski Racing Coach's Corner - Dobrze jest usunąć luz między golenią i łydką a wewnętrznym botkiem, w ten sposób natychmiast można przenieść nacisk na narty. Jednak jeśli zrobisz to za mocno, będzie trudniej mieć odpowiednio ugięte kostki, co umożliwia stopniowanie płynnego ruchu, oraz centralną pozycję na nartach (wtf?)
#
Jenny Owens - Używam go, kocham
#
Sally White Polecam, używam - robi różnicę w moim narciarstwie - ogromna różnica na lepsze. ...tyle
#
Solf Eavid Miechti - używałem je na długo przedtem zanim pojawił się "Booster"