SkiFever.pl

• Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Słowa kluczowe
  • Strona:
  • 1

TEMAT: HEAD - czaruje Kersem

HEAD - czaruje Kersem 23 Lut 2011 20:57 #394

• admin
  • ( Admin )
  • admin's Avatar
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania:
    10

HEAD czaruje Kersem - zobaczmy co nam chcą sprzedać.

W zeszłym sezonie stajnia wyścigowa HEAD wygrała więcej zawodów Pucharu Świata niż jakakolwiek inna marka. Chcemy aby tak pozostało. Dlatego właśnie zrobiliśmy najszybsze narty na ziemi odrobinę szybsze. Przedstawiamy całkowicie nową technologię HEAD KERS. Technologia zapoczątkowana w Formule 1 stawia naszych zawodników tam gdzie być powinni - na pierwszej pozycji. Ponadto z radością witamy w stajni HEAD Lindsey Vonn. „Panie i Panowie, włączcie silniki!” Przed Wami sprzęt HEAD na sezon 2010/2011 – stworzony do przekraczania dozwolonej prędkości oraz dla zawodników z najlepszej stajni na świecie.

Więcej...
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Odp: HEAD - czaruje Kersem 29 Mar 2011 22:44 #596

• decentski
  • ( Admin )
  • decentski's Avatar
  • Moderator
  • Ski or not to ski :)
    2198
Tak to jest jak ktoś ma parcie na sukces i nie słucha babci powoli powoli bo sobie coś zrobisz a czy to KERS trzeba by chyba mieć filmy wstecz i zobaczyć jak ten kawałek jechali inni zawodnicy tam już było tak wyżłobione że każda narta nawet bez KERS po takim ugięciu by oddała zwykła decha też nawet HEAD napisał odrobinę szybsze a on wyleciał jak z procy :)
Tak naprawdę to wygląda to tak że lewa noga mu uciekła wychodząc z zakrętu siadł na tył i narty już zrobiły swoje :)
to samo mogę powiedzieć o moim znajomym czy to KERS też mu narty oddały :)

Pozdrawiam
www.skifever.pl/forum

Zostań naszym Reporterem napisz jaka jest pogoda, warunki na stoku, zrób zdjęcia i wyślij swój materiał na:
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
T-Mobile: +48 664 128 339

Warunki na stokach
Filmy narciarskie
Sprzęt narciarski
Roooooobiiiieeeee startupy, prosto z kanapy
Internety robie imponuje Tobie, internet robię
Ostatnio zmieniany: 29 Mar 2011 22:47 przez decentski.
Za tę wiadomość podziękował(a): kiedar, Łysy

Odp: HEAD - czaruje Kersem 30 Mar 2011 19:48 #611

• decentski
  • ( Admin )
  • decentski's Avatar
  • Moderator
  • Ski or not to ski :)
    2198
Chciałem zaznaczyć że znajomy też siadł na tyłach i narty go powiozły wyskoczyły do góry i gleba.

A oglądałem te filmy które wstawiłeś w Humor i widać że Boddy jeździ efektywnie siłowo - chce szybko i do przodu czasami mu się udaje ale ile razy nie zajął miejsca na podium bo jedzie na krawędzi błędu to wjedzie w bramkę to narta mu zostaje.

Pozdrawiam
www.skifever.pl/forum

Zostań naszym Reporterem napisz jaka jest pogoda, warunki na stoku, zrób zdjęcia i wyślij swój materiał na:
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
T-Mobile: +48 664 128 339

Warunki na stokach
Filmy narciarskie
Sprzęt narciarski
Roooooobiiiieeeee startupy, prosto z kanapy
Internety robie imponuje Tobie, internet robię
Ostatnio zmieniany: 30 Mar 2011 19:52 przez decentski.

Odp: HEAD - czaruje Kersem 12 Gru 2011 21:11 #5082

• filipski
  • ( Użytkownik )
  • Stały Bywalec
    999
Dziś w Sillian miałem przyjemność potestowć heada i.sl dł. 160,model tegoroczy.I na dodatek nóweczkę,musiałem trochę poczekać,żeby przykręcili do nich wiązania.Warunki-twardo przez cały dzień,śnieg w większości sztuczny z niewielką domieszką naturalnego.
Opłacało się trochę ponarzekać,bo chcieli mi dać wdł. 165 zeszłoroczne,ale uparłem się na 160 i na dodatek wytłumaczyłem grzecznie,że przed zakupem takiej narty,nie chcę wyklepanych desek.Zresztą wypożyczalnia w Sillian działa podobnie jak stacja od 4 dni,dlatego liczyłem na nowe,niezjechane deski.Najważniejsze,że za "jedyne"25 jurków mogłem całły dzień na nich pojeździć.
Trzymanie krawędzi duuuużo lepsze niż w moich fischerach,ale nie tak dobre jak w D2 race sl atomica.Za to o wiele więcej w nich dynamiki.Przy szybkiej zmianie krawędzi,na dogiętych nartach dostaje się mocnego kopa.Kilka takich wylotów zaliczyłem,jak tylko przestałem uważać na pozycję w skręcie.Twarde,wymagają wysiłku żeby zmusić je do zawężenia skrętu,ale za to bardzo pewne.Bez drgań,czy myszkowania ciągną skręt,zdecydowanie preferują aktywne jeżdżenie,zwożenie się,czy szuranie raczej odpada.
Gdybym miał kasę przy sobie i był na kupnie nart, z pewnością pojechałyby ze mną.
Wyjazdy szkoleniowe w Austrii SKI - WORLD Szkoła Narciarska
Za tę wiadomość podziękował(a): Łysy

Odp: HEAD - czaruje Kersem 12 Gru 2011 21:53 #5085

• filipski
  • ( Użytkownik )
  • Stały Bywalec
    999
World Cup.
Co do kersa.Narty są sztywne,ale też sprężyste.Czy to dzięki kersowi.Wątpię,raczej mają taką budowę,bo o ile sobie przypominam,to te wcześniejsze modele bez tego systemu były też bardzo dynamiczne.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łysy

Odp: HEAD - czaruje Kersem 10 Lut 2012 15:20 #5761

• filipski
  • ( Użytkownik )
  • Stały Bywalec
    999
Myślałem,że w segmencie race na nowy sezon head pozostanie przy lekkiej zmianie graficznej,czyli tylko kosmetyka.A tu niespodzianka i to jaka.Otóż na sezon 12/13 całkowita zmiana taliowania i promienia w narcie i.sl wc.Przyszłoroczna będzie miała taliowanie 122-66-107 i radius 11,5 m dla długości 165 cm.Konstrukcja narty bez zmian.
  • Strona:
  • 1

SKI szkoła

OSTATNIE POSTY

• Fast Products For car Across Th...
    • eqyzoq's Avatar
    • Plastic Surgery: Is It Right Fo...
    • ihyfiguju's Avatar
    • Matins dipped obsolete bavaria...
    • imivob's Avatar
    • Совершенные фото профессиональн...
    • decentski's Avatar
    • Kicarz - Piwniczna
    • decentski's Avatar
    • Sprzedawcy Tv na urlopie w Kici...
    • lopatka's Avatar
    • Lindsey Vonn
    • Pazur's Avatar
    • Przygotowania do sezonu - dzien...
    • lopatka's Avatar
    • Tragiczny wypadek w Gulmarg
    • Pazur's Avatar
    • Kitzsteinhorn - Zell am See - K...

Więcej »

Facebook

Popularne tematy

Najpopularniejsze Wątki Odsłon
Humor 392
Nasz Lans i nowy sprzęt narcia... 286
Pogoda Zima - Sezon 2015/2016 242
Witamy nowych użytkowników 191
Wyjazdy ze Ski-World.pl(Salzbu... 153
Naszywki i gadżety www.skifever.pl... 151
Skki Trikke - czy to ma sens ?... 144
Białka Tatrzańska - KOTELNICA 137
Tyrol ze Ski-World.pl 132
Rozwój infrastruktury narciars... 127

SKI Kontakt

Jesteś na stoku wydarzyło się coś ciekawego poinformuj innych narciarzy o panujących warunkach na stoku.

Prześlij zdjęcia Napisz klika słówNapisz jakie panują warunki

[email protected]

T-Mobile: 664 128 339

Opłata za MMS i SMS wg stawek operatora.