rota47 napisał:
A i czy kiedy będzie taka piękna zima w pozostałej Polsce???
Raczej marne szanse, w zasadzie w najbliższych dniach idzie ocieplenie, nocne przymrozki w mojej okolicy się kończą. Norwegowie pokazują nawet +10 w najbliższych dniach, a długoterminowa prognoza na Interii nie pokazuje żadnej zimy do 10 marca. Jedyna szansa na śnieg, to góry.
Co do dziesiejszej jazdy, to jak na panującą pogodę, to było całkiem dobrze. Udało im się otworzyć już 3/4 szerokości stoku, jednego z dwóch, które tam są, ale taki mamy klimat

Zacząłem po 8, po 9.30 dolna część stoku już się zrobiła betonowo lodowa, ale ludzi było mało, to się dało ominąć co gorsze fragmenty, po 10 ludzi troszkę więcej, ale zazwyczaj sam na krześle jeździłem. Podsumowując: 5 zjazdów, kawka, 5 zjazdów, herbatka, 5 zjazdów i do domu. Karnet na 3h za 65 zł. Wiele więcej tam się nie da wykręcić, bo krzesło jedzie ok. 8 min. - kiedyś chyba tam wykręciłem w sumie 18 zjazdów w 3h

Nie jest to moja ulubiona stacja, ale mam tam tylko 17 min. dojazdu i chętnie bym się tam poruszał z raz w tygodniu, ale warunki na razie nie pozwalają.