SkiFever.pl

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Słowa kluczowe
Nie truj kochanie.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Przepisy kulinarne

Odp: Przepisy kulinarne 25 Lis 2012 15:59 #7626

  • Midnight
  • ( Użytkownik )
  • Midnight's Avatar
  • Offline
  • Lara Croft of Tyrol ®
  • Posty: 189
  • Otrzymane podziękowania:
    318
Aga, przepis na racuchy jest bardzo czytelny, 0 problemów podczas przyrządzania, wszystko opisane dokładnie i szczegółowo, no i efekt jest... racuchy wyszły koncertowo! :brawo Zniknęły w momencie :cheer:
Bardzo proste i szybkie do zrobienia! Wyszły za pierwszym razem, no duma mnie po prostu rozpiera ;)
Dzięki Aga :*
a może jeszcze jakiś przepis nieskomplikowany zapodasz? najlepiej na danie bezmięsne...
Skiing is a dance, and the mountain always leads...
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Odp: Przepisy kulinarne 25 Lis 2012 16:04 #7627

  • Grzesiek13
  • ( Użytkownik )
  • Grzesiek13's Avatar
  • Offline
  • Ski Level: 3
  • Posty: 230
  • Otrzymane podziękowania:
    138
Midnight napisał:
a może jeszcze jakiś przepis nieskomplikowany zapodasz? najlepiej na danie bezmięsne...

proszę - choćby herbatka z prądem
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Odp: Przepisy kulinarne 25 Lis 2012 16:36 #7630

  • Midnight
  • ( Użytkownik )
  • Midnight's Avatar
  • Offline
  • Lara Croft of Tyrol ®
  • Posty: 189
  • Otrzymane podziękowania:
    318
Łysy napisał:
Mid ....a kaj fotki z tych wypieków?

jeszcze coś udało się uwiecznić, ostatnie 3 racuchy... :cheer:
Nie wierzyłeś, że zrobiłam, co?! :lol2: Wiele nie widac, bo foty z fona ale upiekłam, dowód jest!
SP_A0014.jpg


SP_A0018.jpg
Skiing is a dance, and the mountain always leads...
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.
Za tę wiadomość podziękował(a): kiedar, decentski, Łysy, Grzesiek13

Odp: Przepisy kulinarne 25 Lis 2012 17:21 #7631

  • Grzesiek13
  • ( Użytkownik )
  • Grzesiek13's Avatar
  • Offline
  • Ski Level: 3
  • Posty: 230
  • Otrzymane podziękowania:
    138
Jesteś wielka :brawo to trzeba teraz oblać :party:
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Odp: Przepisy kulinarne 25 Lis 2012 20:55 #7637

  • kika
  • ( Użytkownik )
  • kika's Avatar
  • Offline
  • Ski Level: 1
  • Posty: 19
  • Otrzymane podziękowania:
    43
Grzzesiek13 napisał:
Zachodzę w głowę dlaczego przy racuchach dodajemy łyżkę C2H5OH a przy pączkach 3 łyżki C2H5OH ;) :zdrowie
Pewno z uwagi na zawartość % cukru w cukrze wszyscy wybierają pączki :lol2: i bynajmniej nie o lukier tutaj idzie.
Bez Krzycha tego problemu nie rozgryziemy B)

Spokojnie możesz zostać przy racuchach, proporcjonalnie C2H5OH jest tyle samo :P


Midnight napisał:
Aga, przepis na racuchy jest bardzo czytelny, 0 problemów podczas przyrządzania, wszystko opisane dokładnie i szczegółowo, no i efekt jest... racuchy wyszły koncertowo! :brawo Zniknęły w momencie :cheer:
Bardzo proste i szybkie do zrobienia! Wyszły za pierwszym razem, no duma mnie po prostu rozpiera ;)
Dzięki Aga :*
a może jeszcze jakiś przepis nieskomplikowany zapodasz? najlepiej na danie bezmięsne...

Bardzo się cieszę z Twoich racuchów :) a dania bezmięsne to niestety nie u mnie :( Ja jestem zdecydowanie mięsożerna.
Ostatnio zmieniany: 25 Lis 2012 20:56 przez kika.
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.
Za tę wiadomość podziękował(a): Midnight, Grzesiek13

Przepisy kulinarne 30 Lis 2012 00:07 #7766

  • Karolinka999
  • ( Zablokowany )
  • Karolinka999's Avatar
  • Offline
  • Zablokowany
  • Posty: 2
  • Otrzymane podziękowania:
    2
Oj ale mi zrobiliście ochotę na te racuchy :) Jutro będę robić! :P
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.
Za tę wiadomość podziękował(a): jabol

Przepisy kulinarne 30 Lis 2012 00:22 #7768

  • jabol
  • ( Użytkownik )
  • jabol's Avatar
  • Offline
  • Ski Level: 3
  • Posty: 572
  • Otrzymane podziękowania:
    270
Karolinka999 napisał:
Oj ale mi zrobiliście ochotę na te racuchy :) Jutro będę robić! :P
mniam, mniam - dasz sprubować ?
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Przepisy kulinarne 01 Gru 2012 12:50 #7809

  • Midnight
  • ( Użytkownik )
  • Midnight's Avatar
  • Offline
  • Lara Croft of Tyrol ®
  • Posty: 189
  • Otrzymane podziękowania:
    318
wprawdzie andrzejki były wczoraj ale może niektórzy będą je świętować dzisiaj... podaję, więc przepis na Andrzejkowego kurczaka :biglol:
Przepis na Andrzejkowego kurczaka:
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina białego, szklanka wina czerwonego, dodając 100 g ginu, 100 g koniaku, 200 g Smirnoffa i 50 g rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka możliwie jak najszybciej wyrzucić bo jest do dupy!! Natomiast............. Sos! Sos! Paluszki lizać !!!
PS. kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje.
:party:
Skiing is a dance, and the mountain always leads...
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.
Za tę wiadomość podziękował(a): Grzesiek13

Przepisy kulinarne 04 Gru 2012 03:08 #7839

  • jasmina89
  • ( Zablokowany )
  • jasmina89's Avatar
  • Offline
  • Zablokowany
  • Posty: 5
Midnight napisał:
Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina białego, szklanka wina czerwonego, dodając 100 g ginu, 100 g koniaku, 200 g Smirnoffa i 50 g rumu.

:party:

Oj, nie wiem co by się działo na drugi dzień :) Mieszanka wybuchowa trochę
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Przepisy kulinarne 03 Lut 2013 22:25 #8866

  • Stefan-Ski
  • ( Użytkownik )
  • Stefan-Ski's Avatar
  • Offline
  • Ski Level: 4
  • I Love skiing !
  • Posty: 911
  • Otrzymane podziękowania:
    1199
A czy to porcja jest na jedną osobę bo na cztery to jakoś kiepsko ?
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.

Przepisy kulinarne 30 Lip 2016 20:07 #14119

  • decentski
  • ( Admin )
  • decentski's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Ski or not to ski :)
  • Posty: 3326
  • Otrzymane podziękowania:
    2613
Takie "Schwammerl" co za straszna nazwa rosną podobno w Alpach :cheer: może lepiej smakują

kurki-austryjackie-1.jpg

zdjęcie z profilu fb: Kitzsteinhorn


Pozdrawiam
www.skifever.pl/forum

Zostań naszym Reporterem napisz jaka jest pogoda, warunki na stoku, zrób zdjęcia i wyślij swój materiał na:
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
T-Mobile: +48 664 128 339

Warunki na stokach
Filmy narciarskie
Sprzęt narciarski
Roooooobiiiieeeee startupy, prosto z kanapy
Internety robie imponuje Tobie, internet robię
Ostatnio zmieniany: 30 Lip 2016 20:09 przez decentski.
Aby napisać posta prosimy o założenie konta lub zalogowanie się.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

SKI szkoła

Reklama

Facebook

SKI Kontakt

Jesteś na stoku wydarzyło się coś ciekawego poinformuj innych narciarzy o panujących warunkach na stoku.

Prześlij zdjęcia Napisz klika słówNapisz jakie panują warunki

Zostań naszym Reporterem napisz jaka jest pogoda, warunki na stoku, zrób zdjęcia i wyślij swój materiał na:

reporter@skifever.pl

T-Mobile: 664 128 339

Opłata za MMS i SMS wg stawek operatora.